Kenali Selaput Dara

Selaput Dara

Dalam adat Melayu, dara sangat ditekankan. Jika pada zaman dahulu, kain putih akan diletakkan pada katil pengatin baru. Jika ada darah padanya, maka wanita tersebut masih dara. Namun, zaman sudah berubah namun masih ada diantara kita yang masih mementingkan dara. Malah kebanyakan lelaki hendakkan anak dara sebagai isteri mereka.

selaput

Apakah sebenarnya dara atau selaput dara ini?

Selaput dara atau hymen adalah satu lapiran nipis yang menutupi vagina. Ia adalah selaput nipis dan mudah terkoyak jika berlaku kemasukan benda keras menerusinya. Sedikit pendarahan akan berlak. Namun ada wanita yang tidak mengalami pendarahan disebabkan selaput daranya tersangat nipis atau ia terkoyak kerana aktiviti lasak seperti bersukan dan sebagainya.

>>Gambar Bentuk Selaput Dara

Hymen atau selaput dara ini sangat nipis namun masih boleh dilihat dengan mata kasar. Wanita yang tidak pernah melakukan sebarang aktiviti seks atau sukan lasak biasanya masih mempunyai selaput ini. Malah mereka yang telah melakukan seks juga masih mempunyai kesan koyakan terhadap selaput berkenaan.

Bentuk Selaput Dara

Selaput dara mempunyai pelbagai bentuk bergantung kepada wanita. Berikut adalah antara bentuk yang biasa berlaku kepada kebanyakan wanita.

>>>Gambar Bentuk Selaput Dara

Ada sesetengah wanita dilahirkan tanpa selaput dara. Jadi jika ia terjadi kepada anda, jangan risau. Selagi anda tidak pernah melakukan sebarang hubungan seksual atau memasukkan sesuatu benda keras ke dalam faraj anda, anda masih mempunyai selaput dara.

Bagaimana Untuk Melihat Selaput Dara?

Jangan sesekali memasukkan jari ke dalam faraj. Ia mungkin akan memencahkan selaput dara anda. Jika anda ingin melihat selaput dara ini, anda memerlukan satu cermin muka dan diletakkan di hadapan faraj. Kemudian bukakan sedikit labia majora yang menutupi selaput dara dan faraj dengan mengunakan jari.

Anda boleh melihatnya sendiri bentuk selaput dara yang anda miliki menerusi cermin tersebut.

Sedikit nasihat daripada kami, jagalah ia untuk suami anda. Jangan sesekali mencuba seks luar nikah atau cuba memasukkan sesuatu kedalam faraj anda. Tindakan berkenaan akan memecahkan selaput dara anda. Simpanlah ia untuk malam pertama anda setelah bergelar suami isteri. Pasti ia satu pengalaman yang cukup indah buat anda berdua.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • faraj dara
  • bentuk faraj
  • bentuk faraj wanita
  • gambar faraj melayu
  • selaput dara
  • onani wanita
  • gambar faraj wanita melayu
  • bentuk faraj dara
  • gambar selaput dara
  • gambar faraj dara
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kepada Orang Lain Juga...
loading...

Add Comment